Herrar kan klä sig hur de vill

Många herrar är casual och denna stil är inte ny. Jeans är ett universalmaterial som finns både i byxor, skjortor och även jackor. Det finns också skor i jeanstyg – som kommer och går beroende på efterfrågan. Casual betyder slapp eller ledig när det rör sig om klädsel och i motsats till kostym och slips med släta tyger och pressveck som är strikt, så är man mer fritidsklädd. Fast man är ändå finklädd – på något sätt.

Till jeans har man inte sällan sportskor, men det finns även de som har eleganta, klassiska skor till jeans. Frågan är om något egentligen är fel – det är en fråga om smak och konventioner.

I detta inlägg tänkte jag visa några casual herrskor som kan användas till det mesta – kanske även till kostym.

_______________________________________________________________________________________

Midpoint - här har vi gjort klassiska herrskor i råa skinnmaterial för att de skall passa till de flesta av dagens kläder och atmosfär. Modell WM011-001 en Chelsea i svart borstad mocka, mod WM011-026 en brogue i samma material, en slät snörsko (WM011-004) samt en boots i crazy horse skinn (WM011-003). Dessa 4 modeller kan användas året om med undantag av de allra kallaste månaderna. De har en något sliten look och kommer alltid att ha det.Sneaker från Barassi mod M105 - en härlig sko som kan göras både segmenterad sula och hel sula. Den ingår en mockasinserie tillsammans med några låga modeller som kan göras i många färger.Macarena från Laro på espadrillsula är riktigt slappa och nonchalanta. De hör till sommaren. De är i nappaskinn och följer fotens former - bland det mest casual man kan tänka sig: Modellerna Pepe 7-8, Pepe 18 och Pepe 25.


Detta är några av vårens nyheter - alla modeller är i prislägen som de flesta orkar med.


© Bengt Ymén Skoagentur AB