Skorna - en del av klädseln eller en nödvändighet för att kunna förflytta sig?

I dag är skorna en viktig del av existensen – det har de varit under största delen av människans liv i de tempererade delarna av världen. Förutom att de skall skydda mot vädret skall de fungera att gå i på besvärliga underlag – ofta förorsakade av vädret.
De är också en viktig del av personligheten – individens image. De skall passa ihop med kläderna. Man kan ge olika signaler med såväl färger, material och utformning av skor, kläder, smycken, frisyr, tatueringar, make up etc.

Ungdomar vill inte sällan manifestera sin tillvaro för omgivningen. Ibland kan detta uppfattas fel av medmänniskorna. Om man klär och klipper och makeupar sig som en skinnskalle men är from som ett lamm så är frågan vad man har för avsikter. Att skapa respekt, eller att skoja? Vissa skotyper associerar man med tuffa, hårda och kanske även våldsamma individer – andra typer hör till töntarna och ytterligare andra, särkilt dyra märkesskor – hör till snobbarna.

Man skall inte generalisera, men jag tror att många instämmer med det jag säger ovan. Nu är avsikten med detta inlägg inte att skapa debatt om smakriktningar eller fördomar utan jag vill bara försöka få så mångas uppmärksamhet som möjligt på hur man kan skapa sin egen stil och fokusera mindre på märken och kika ordentligt på utbudet av persedlar att klä sig i.

Jag har ett stort program av skor och en del av dessa visas på hemsidan. För att framhålla vissa modeller som jag tycker man borde kunna sälja mer av lägger jag ut dem på bloggen i hopp om att fler människor kan få se dem. Det är inte säkert att de finns att köpa i handeln, men om några väldigt gärna skulle vilja ha dem så kan jag medverka till att någon butik i deras närhet kan få hem dem på beställning.

Priserna som anges i bloggen är ungefärliga försäljningspriser inkl moms i butik.

© Bengt Ymén Skoagentur AB